ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα αδέσποτα ζώα στο χώρο του Τσοτυλίου!!!

Τα προβλήματα με τα αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλων) συνεχίζονται σε καθημερινή πλέον βάση στο χώρο του Τσοτυλίου!

Μετά από διάφορες –άτυπες– καταγγελίες των κατοίκων με σοβαρά επεισόδια, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πως η όλη υπόθεση γίνεται πολύ σοβαρή, καθώς, καταγράφονται μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα σε μικρούς και μεγάλους!

Σύμφωνα με το Νόμο 4039/12, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να στειρώνουν τα ζώα, να τα εμβολιάζουν, να τα αποπαρασιτώνουν και μετά να τα αφήνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου” μετά από έκκληση μίας μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Τσοτυλίου ζητάει από το Δήμο Βοΐου να πράξει τα δέοντα.

Ωστόσο ο σύλλογός μας, είναι πεπεισμένος πως, τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουμε εμείς ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!! Το να μεταφέρεις ευθύνες στα ζώα ή οπουδήποτε αλλού είναι εύκολο, ωστόσο εύκολες λύσεις ΔΕΝ υπάρχουν!!!

Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό… κάποιοι από εμάς τα πέταξαν στο δρόμο κι αυτά ακολουθώντας τη φυσική ροή των πραγμάτων… αναπαράχθηκαν! Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε ευθύνες. Η παιδεία και η ηθική διάσταση αυτής είναι ευθύνες του καθενός, μηδενός εξαιρουμένου!!!

 

Εκ του ΔΣ του “Πολιτιστικού Συλλόγου Τσοτυλίου”

 6,409 total views,  1 views today