ΓΝΩΡΙΣΕ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ

Γονείς που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, δηλαδή παιδιά που ενηλικιώνονται, αλλά παραμένουν «μεγάλα παιδιά». Άνθρωποι με ιδιαιτερότητες, αλλά και δυνατότητες. Και πάνω απ’ όλα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το βασικό δικαίωμα που αξίζουμε όλοι, να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή.

«Το Εργαστήρι» γεννήθηκε από την ευθύνη του γονιού για το παιδί του και το αρχικό του συναίσθημα ότι εξαρτάται η ζωή ενός ανθρώπου αποκλειστικά από αυτόν. ΜΟΝΟ που για τους γονείς των ατόμων του Κέντρου «Το Εργαστήρι» η ευθύνη αυτή και τα συναισθήματα που δημιουργεί κρατάνε για ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης, στις οποίες τα «μεγάλα παιδιά» μας θα μπορούν να κατοικήσουν, όταν μοιραία θα έχουν στερηθεί την παρουσία μας στη ζωή και προφανώς και την φροντίδα μας. Θα είναι ένα δεύτερο σπιτικό, στο οποίο θα ζουν υπό τη διαρκή φροντίδα και επίβλεψη ειδικά καταρτισμένου προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος -αν όχι ο μοναδικός- τρόπος που μπορούμε να σκεφτούμε για μία ανθρώπινη, αξιοπρεπή ζωή.

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

 www.ergastiri.org

 1,398 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *