Ίδρυση Συλλόγου Τυφλών-Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον ο Σύλλογος Τυφλών-Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από την πρώτη γενική συνέλευση, όπου και αναδείχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε με στόχο την συντονισμένη εκπροσώπηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, την διεκδίκηση κάθε είδους δικαιώματος, καθώς και την ομαδική προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο νεοσύστατος σύλλογος τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών, και οραματίζεται την άρση του ρατσισμού και της κοινωνικής αναλγησίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ενώ ταυτοχρόνως στοχεύει στην πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την εκπόνηση βιωματικών σεμιναρίων, μαθήματα γραφής και ανάγνωσης Braille, μαθήματα κινητικότητας –προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, ενώ παράλληλα θα συσταθεί και υπηρεσία ομιλούντων βιβλίων.

Σύμφωνα με το καταστατικό μέλη του συλλόγου μπορούν να αποτελέσουν πολίτες ΑμεΑ με τύφλωση ή προβλήματα όρασης, καθώς και οι Γονείς και Κηδεμόνες αυτών, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ηλίας Γιώτας, Νατάσα Χατζηγεωργίου, Στέλιος Καλαϊτζόπουλος, Αγνή Σιδηροπούλου, Τσάτσιας Χρήστος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6937197216, 6977832002 ή να στείλετε μήνυμα μέσω messenger m.me/SillogosTiflonDitikisMakedonias.

Επίσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον σύλλογο μέσω της σελίδας στο Facebook fb.me/SillogosTiflonDitikisMakedonias.

 1,997 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση