Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για το μικρό Αλέξανδρο!

«Δεν είχα καμία αμφιβολία για την πόλη μου και τους ανθρώπους της, αλλά δεν περίμενα ποτέ, τέτοια ανταπόκριση, τόσο ζεστό κλίμα..»

του Σπύρου Κουταβα

Ο 12 χρονος Αλέξανδρος Μελισσινός από την Κοζάνη έχει μόλις ολοκληρώσει τους δυο κύκλους χημειοθεραπειών και αυτή την ώρα φιλοξενείται στον ξενώνα του Ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο Αλέξανδρος πάσχει από οστεοσάρκωμα στο μηρό, φέρει νάρθηκα στο πόδι του, και δεν μπορεί να μετακινηθεί για βασικές λειτουργίες του.

Συνεχώς δίπλα του βρίσκονται οι γονείς του, τα αδέλφια του και φυσικά οι εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες της Κοζάνης, που καταθέτουν από το υστέρημά τους στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει στην Eurobank προκειμένου ο νεαρός μαθητής να ταξιδέψει σε εξιδεικευμένη μονάδα στο Χιούστον των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την ασθένειά του.

Ο Αλέξανδρος είναι το μικρότερο παιδί της πενταμελούς οικογένειας Μελισσινού, ένα παιδί με προσωπικότητα για όσους τον γνωρίζουν, δυναμικός, με ηγετικές ικανότητες και με αγάπη για το ποδόσφαιρο. Συμμετέχει ενεργά ως ποδοσφαιριστής σε  τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Πως είναι ο Αλέξανδρος; ρωτήσαμε τον πατέρα του Γενναίο Μελισσινό. «Ο Αλέξανδρος είναι ενημερωμένος και από την πρώτη στιγμή γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια αυτό που του συμβαίνει. Είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει  με θάρρος και ψυχραιμία το πρόβλημα υγείας του». Αναφέρει ότι υπήρξαν και δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της περιόδου των δύο χημειοθεραπειών, αλλά «είμαστε συνεχώς δίπλα του, όχι μόνο εμείς αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες του νοσοκομείου ΕΛΠΙΔΑ που κάνουν τα πάντα για το παιδί μου».

Μετά από τέσσερις μήνες στην Ογκολογική μονάδα, ο Αλέξανδρος βρίσκεται στον ξενώνα του ΕΛΠΙΔΑ, παρακολουθεί τα μαθήματα της Α  τάξης Γυμνασίου μέσω ειδικού προγράμματος που  τρέχει η μονάδα, συνομιλεί με τους φίλους του, και μαθαίνει  τα νέα από τα social media.

H οικογένεια του ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής χρημάτων για την μετάβαση του στο ΜD ANDERSON στο Χιούστον των  Η.Π.Α.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις  και αυτές τις ήμερες ολοκληρώνεται το γραφειοκρατικό κομμάτι της προετοιμασίας.

Το αρχικό κόστος για την μετάβασή του είναι 30.000 €, ποσό που δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση η οικογένεια και γιαυτό το λόγο έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός για την υποστήριξη του.

Η μοναδική φορά που η ψύχραιμη φωνή του πατέρα του Αλέξανδρου έσπασε από συγκίνηση όταν αναφέρθηκε στην συμπαράσταση του κόσμου, στους πολίτες της Κοζάνης που με κάθε τρόπο δηλώνουν ότι είναι δίπλα στον Αλέξανδρο και την οικογένειά του. «Δεν είχα καμία αμφιβολία για την πόλη μου και τους ανθρώπους της, αλλά δεν περίμενα ποτέ τόσο ζεστό κλίμα, τέτοια ανταπόκριση και ότι η συμπαράσταση τους θα έφτανε σε τέτοιο βαθμό. Θέλω να  πείτε σε όλους ότι τους είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε από καρδιάς»

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος στην Κοζάνη για την οικονομική υποστήριξη του Αλέξανδρου, ενώ ορισμένοι καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης οργανώνουν ειδικές βραδιές όπου οι εισπράξεις θα προσφερθούν για την υποστήριξη του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Η περίπτωση του 12χρονου μαθητή έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς Έλληνες από το εξωτερικό.

Μια νεαρή ομογενής από το Χιούστον των ΗΠΑ ενημέρωσε την οικογένεια  ότι έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και συγκεντρώνει χρήματα από την ομογένεια, ενώ κάποιοι  έσπευσαν να τους ενημερώσουν ότι αναλαμβάνουν την φιλοξενία τους κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής τους. «Ακόμη και από την Ιορδανία δέχθηκα τηλεφώνημα από Έλληνα πού δήλωσε την έμπρακτη συμπαράσταση του στον αγώνα του Αλέξανδρου» δήλωσε συγκινημένος ο Γενναίος Μελισσινός.

Υπάρχει λογαριασμός του πατέρα του παιδιού.

Μελισσινός Γενναιος στη EUROBANK με αριθμό:

0026.3507.2002.00004202

IBAN:GR9802635070000200200004202

Τo ΒΙG για το εξωτερικό είναι: ERBKGRAA

 5,044 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση