«Η Μακεδονία είναι μία» τόνισαν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας παρευρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας (Βίντεο)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ FYROM
————————————–
Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας παρευρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στη συζήτηση που έγινε για τις εξελίξεις περί ονομασίας του κράτους της FYROM». «Η Μακεδονία είναι μία» τόνισαν, διαφωνώντας κάθετα με το να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στη γείτονα χώρα, ή παράγωγο της.Η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κα Β. Βρυζίδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διάβασε την πρόταση που προτείνει η ΠΕΔ, η οποία έχει ως έχει ως εξής: «επιθυμούμε να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά Εθνική θέση (1992) που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και κάθε παραγωγό της.

«Η Μακεδονία είναι μία» τόνισαν, διαφωνώντας κάθετα με το να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στη γείτονα χώρα, ή παράγωγο της.

Πηγή: Kozan.gr

 2,146 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση