ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την “Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος”

Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου” τιμάει σήμερα την “Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος“. Μία ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Επίσης, ο Σύλλογός μας τιμάει σήμερα και αυτούς που με διαφορετικό θρήσκευμα επέδειξαν το κατάλληλο θάρρος και την πρέπουσα αυταπάρνηση ώστε να σώσουν πολλούς και πολλές από βέβαιο θάνατο. Σήμερα, 27 Ιανουαρίου τιμούμε ανθρώπους που έχασαν το χαμόγελό τους και πέθαναν μαρτυρικά σε ναζιστικά εδάφη.

Το Δ.Σ. αισθάνεται ιδιαίτερο αποτροπιασμό στην ανάμνηση των εξωφρενικών και μαζικών εξοντώσεων του απανταχού και ελληνικού εβραϊκού πληθυσμού από το σκοτεινό χιτλερικό καθεστώς, που με οδυνηρό τρόπο κατέστρεψε την κοινότητα των Ελλήνων Εβραίων.

Το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, μας υπενθυμίζει πως τέτοιες ενέργειες είναι φρικτές και απαράδεκτες και πως εμείς, οι Νέοι, θα κοιτάξουμε να μη ζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες θηριωδίες ποτέ ξανά!  Η Θεσσαλονίκη μας, καθώς επέδειξε μία τεράστια συνεισφορά αίματος των εβραίων πολιτών της στη ναζιστική μηχανή, έχει ανακηρυχθεί και επίσημα, από το 2012, «μαρτυρική πόλη» και έχει ενταχθεί στο «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος».

Αν και νέοι, προσπαθούμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνεται μία υπενθύμιση της φρικτής αυτής μνήμης και να παραδειγματίσει τις νεότερες γενιές. Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει ενεργά κι όπως μπορεί, ώστε να γίνει σεβαστή, απ’ όλους, η μνήμη του Ολοκαυτώματος και να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό και κάθε άλλου είδους φαινομένου που έχει να κάνει με την μισαλλοδοξία.

 

Από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσοτυλίου

 3,113 total views,  2 views today

Αφήστε μια απάντηση