Ο Σύλλογός μας αποδίδει χαιρετισμό στις Γυναίκες και στο Σύλλογο Γυναικών Τσοτυλίου!

Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου” σήμερα, 8 Μαρτίου 2018, δε γιορτάζει μία ακόμη «γιορτή»! Δεν συμπαραστέκεται δίπλα, σε μία ακόμη επετειακή ημέρα, που το μόνο που έχει να κάνει είναι να δίνει ευχές και φιλιά σε κάθε γυναικεία ύπαρξη πάνω στον πλανήτη αυτό. Η ημέρα αυτή, δεν είναι μία ακόμη καλομελετημένη παράσταση για να δώσουμε αγκαλιές σε μία μάνα, σε μία αδερφή, σε μία φίλη ή σε μία γυναίκα που είναι κάποιος τυχερός να την έχει δίπλα του.

Η 8η Μαρτίου είναι μία επανάσταση. Είναι μία επανάσταση για να υπενθυμίζει πώς οι γυναίκες ΑΠΑΙΤΟΥΝ τα βασικά! Απαιτούν να αναγνωριστούν τα δικαιώματα που αυτονόητα ήδη θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Απαιτούν μία τυπική ισονομία και μία ουσιαστική ισότητα.  Απαιτούν το προφανές. Μάχονται για έναν κόσμο όπου τα δικαιώματα αποκτούνται με κόπους και ιδρώτα κι όχι με επικείμενους λόγους και επετειακές ημέρες.

Ο Σύλλογός μας, παρ’ όλα αυτά, θέλει να ευχαριστήσει και να σιγουρέψει στις απανταχού γυναίκες πως ο αγώνας μαζί τους θα είναι χέρι – χέρι. Η αλληλοβοήθεια θα είναι σίγουρη και η αλληλεγγύη σταθερή.

Ευκαιριακά, ο Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου σήμερα φοράει τα γιορτινά του. Ευχόμαστε στο σύλλογό τους να έχουν μία καλή κι ανοδική πορεία. Απέδειξαν, όσα χρόνια που εδρεύουν στο χώρο του Τσοτυλίου, πως είναι ικανές για τα πάντα! Αποδεικνύουν συνεχώς κι αταλάντευτα, πως, σημασία δεν έχει το φύλο αλλά η προσπάθεια και η θέληση! Καθημερινά, εμπνέουν και… εμπνεόμαστε μαζί τους! Καλή συνέχεια…

 

Εκ του ΔΣ του “Πολιτιστικού Συλλόγου Τσοτυλίου”

 2,602 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση