Διέκοψε το πρωτάθλημα της Superleague επ’ αόριστον η Κυβέρνηση!

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, μετά από σχεδόν 3ωρη κυβερνητική σύσκεψη για όσα συνέβησαν στην Τούμπα. Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο Grexit

Αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Δευτέρας (12/3) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την άμεση και επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague Σουρωτή.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως υπάρχει συνεννόηση την UEFA κι αφού αναφέρθηκε σύντομα στις προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε πως η κίνηση της διακοπής γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

H διακοπή δεν έγινε μόνο για τα γεγονότα της Τούμπας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τα επεισόδια στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Επίσης η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του ΠΑΟΚ για το ντου του Ιβάν Σαββίδη θα σνεχιστεί κανονικά και δεν σχετίζεται με τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τέλος, όπως έλεγαν από το περιβάλλον του Βασιλειάδη, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να καθίσουν οι ομάδες στο τραπέζι και να συζητήσουν το πλαίσιο επανέναρξης και ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος και όχι τόσο η θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου, καθώς οι νόμοι υπάρχουν!

Υπενθυμίζεται πως μετά την επόμενη (26η) αγωνιστική, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων θα διακόπτονταν ούτως ή άλλως, λόγω των διεθνών φιλικών παιχνιδιών. Επομένως, η διακοπή θα φτάσει το λιγότερο τις 20 μέρες, έως δηλαδή τις 31 Μαρτίου, όταν και ήταν ορισμένη η διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθη χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όπως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακυνδυνέψει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω. Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. 

» Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες, κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς τους ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, τη λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξανα εκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ’ όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε τη μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο Grexit: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

» Περιμένουμε τις προτάσεις από την ομοσπονδία και τη λίγκα τις επόμενες ώρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και βλέπουμε».

Για το τι μπορεί να αλλάξει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένων απ’ όλους και από την πλευρά μας αυστηρότερους κανόνες ως προς τα θέματα ασφαλείας».

Σε ερώτηση για το αν θα απαγορεύονται τα περίστροφα στους αγωνιστικούς χώρους: «Εφόσον έχουμε φτάσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Το πλαίσιο είναι σαφές οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους. Το πλαίσιο πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο και αυτό πρέπει να είναι η βούληση όλων».

Για το αν η απόφαση θα επηρεάσει την Εθνική ομάδα: «Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η Εθνική».

Για τη θέση της UEFA: «Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA, τα υπόλοιπα θα τα πούμε τις επόμενες μέρες. Είναι όλοι σοκαρισμένοι όπως και εμείς. Η θέση μας είναι σαφής και έχει αποτυπωθεί και χθες»

Πηγή: Gazzetta.gr

 

 2,574 total views,  2 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *