Σύσκεψη για την πολιτική προστασία στο Δήμο Βοΐου.

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βοΐου για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο και στις κρίσιμες παραμέτρους που θα πρέπει να προσεχθούν προκειμένου να αποτραπούν και να αντιμετωπιστούν  φαινόμενα πυρκαγιών και περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης σιτοκαλαμιών στους χώρους ευθύνης του Δήμου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του καλοκαιριού ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.
Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι άριστη και έτσι πρέπει να συνεχιστεί και τη νέα περίοδο.

Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης των κατοίκων σε θέματα πρόληψης των πυρκαγιών και της έγκαιρης ενημέρωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας από πολίτες σε τυχόν φαινόμενα φωτιάς, ενώ έγινε αναφορά στην πολύ μεγάλη χρησιμότητα των εθελοντικών ομάδων και ορειβατικών συλλόγων σε όλες τις εκφάνσεις του έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Βοΐου ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα, το Δασαρχείο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία και ανέφερε ότι «ο μηχανισμός του Δήμου θα είναι σε επιφυλακή όλο το καλοκαίρι, ώστε με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την αποτροπή και την επέκταση πυρκαγιών ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων μέσα στα όρια του δήμου να προχωρήσουν σε αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών και αντικειμένων και  επισημαίνει σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες,  να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα σε περίπτωσης πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Δόρδας, Φωτεινή Ζιάρα, Παναγιώτης Καρακουλάκης, Γιώργος Τσαρτσαμπαλίδης, ο εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ρομπόλας Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Μαυροματίδης Κων/νος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Θεοχάρους Γρηγόρης, ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης  Τσοτυλίου, κ. Σωκράτης Δημόπουλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Βοΐου ο Αρχιφύλακας Σαμαράς Ευάγγελος, ο Δασάρχης Τσοτυλίου Παλαμάς Θεόδωρος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ασλανίδης Πρόδρομος και  Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βοίου.

 1,727 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση