Προχωρά η κατασκευή σταθμών διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας και Kαλαμιάς.

Προχωρούν όπως φαίνεται, τα προαπαιτούμενα για την κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Σιάτιστας και δύο πλευρικών σε Ανατ. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης.

Το θέμα που είχε «παγώσει», μετά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων, δείχνει να παίρνει σιγά – σιγά το δρόμο του, κρίνοντας από την χθεσινη (25/5/2018) απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος «Γρεβενά – Κοζάνη» της Εγνατίας Οδού.

Στην τροποιημένη απόφαση/έγγραφο, που έχει αποστολέα το αρμόδιο Υπουργείο και μοναδικό αποδέκτη την Εγνατία Οδό Α.Ε., η οποία, σημειωτέον, είχε καταθέσει στις 20.2.2018 σχετικό αίτημα για τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του συγκεκριμένου τμήματος, προστίθεται νέα παράγραφος με σαφείς αναφορές στους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων, που θα κατασκευαστούν.

Αξιοσημείωτο σημείο της τροποποιημένης απόφασης είναι ότι ο ΦΤ-2018, δηλαδή ο φάκελος για την τροποιηση των περιβαλλοντικών όρων σχετικά με την κατασκευή των συγκεκριμένων διοδίων, όπως αναφέρεται παρακάτω, διαβιβάσθηκε προς το περιφερειακό συμβούλιο, για δημοσιοποιηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε, το θέμα ουδέποτε ήρθε προς ενημέρωση.

Πηγή: Kozan.gr

 

 3,424 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση