Υπογράφτηκε η δημιουργία διοδίων στη Σιάτιστα με το αντίτιμο να είναι στα 2,40 ευρώ.

Υπογράφτηκε η κοινή υπουργική απόφαση Ευκλ. Τσακαλώτου – Χρ. Σπίρτζγια τη δημιουργία μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στα όρια του Δήμου Βοϊου.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε σχετικά, διόδια θα πληρώνουν ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καθώς καταργείται κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων, με την εξαίρεση των ανέργων οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας.

Η χρέωση στα πλευρικά διόδια είναι: Σιάτιστα – Γρεβενά 1.20, Σιάτιστα – Καλαμιά 0,60 και τα μετωπικά Σιάτιστας, Πολυμύλου, Κρυσταλλοπηγής 2,40!!

H χωροθέτηση σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, περιγράφονται σε νέα τροποποιημένη ΚΥΑ που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών & Υποδομών & Μεταφορών.

Όπως θα δείτε στα παραρτήματα Ι & ΙΙ της ΚΥΑ, παραμένουν οι αναφορές για κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού διοδίων στη Σιάτιστα και δύο πλευρικών σε Αν. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης.

Η έκδοση της ΚΥΑ ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και για την προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Εκτός από τις μεγάλες αυξήσεις ύψους 67% στις τιμές των διοδίων, η ΚΥΑ προβλέπει πως από 1η Ιανουαρίου 2019, όπως αναφέρεται και στο συμπληρωματικό μνημόνιο, καταργείται κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων, με την εξαίρεση των ανέργων οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας.

Στην ΚΥΑ, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρεται πως από το νέο έτος αναπροσαρμόζεται η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό στα 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα.

Πηγή: Kozanimedia.gr & Kozan.gr

 3,927 total views,  2 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *