Επιτυχία στο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσοτυλίου

Για άλλη μία φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το “Θεωρητικό Σεμινάριο στις Πρώτες Βοήθειες”. Ωστόσο, δεσμευόμαστε πως μετά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσουμε κανονική εκμάθηση με πιστοποίηση ώστε να μετράει και στο βιογραφικό του καθενός.

 

Να ευχαριστήσουμε κατά κύριο λόγο, τη γιατρό η οποία κατάφερε δίχως άλλο, να μας παρουσιάσει τις βασικές γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες αλλά και τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, που μας εμπιστεύτηκε τον υπαίθριο χώρο για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να δώσουμε στον Θύμιο Τζαβέλλα, που κινήθηκε ενστικτωδώς ώστε να πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο. Ο ίδιος λέει «Ευχαριστώ τον Πολιτιστικό σύλλογο Τσοτυλίου που με βοήθησε να πραγματοποιήσουμε το σεμινάριο Πρώτων βοηθειών. Πρώτες βοήθειες θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε βοήθεια στο σπίτι μας καθώς και στον συνάνθρωπο μας μέχρι ωσότου φτάσει το ασθενοφόρο με γιατρό ώστε παραχθούν εξολοκλήρου οι πρώτες βοήθειες. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις να κάνεις καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση (Κάρπα), αλλά, είναι καλό να γνωρίζεις να την κάνεις σωστά…. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν ώστε αυτήν η ιδέα να γίνει πραγματικότητα. Ευελπιστώ από αυτό το σεμινάριο να έμειναν πολλά καλά και ουσιώδη πράγματα που θα βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη.»

 

Το κάλεσμα κι ο ερχομός του κόσμου όμως, ήταν κάτι το μοναδικό και το συγκινητικό. Όταν βλέπεις πως στο Τσοτύλι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγαπάνε τον συνάνθρωπο και την αλληλοβοήθεια, είναι κάτι το μοναδικό. Άνθρωποι απλοί, δίχως πολλές γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες, κατέφθασαν με μοναδικό στόχο να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες.

 

 

4,610 total views, 2 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − 17 =