ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΙΚΡΕΛΗ ΤΡΑΪΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη Μαθητική Εστία Πενταλόφου, άνοιξε για κάποιους ο ασκός του Αιόλου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου μετρώντας τριάντα επτά συναπτά έτη ενεργού συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και απαρτιζόμενος από μέλη που χαρακτηρίζονται από το κοινό τους όραμα για εξύψωση αυτού του τόπου, δε μπορεί να μείνει απλός θεατής όταν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κείμενα και σχόλια που αμαυρώνουν και προσβάλουν μέλη του αλλά και τον ίδιο τον Πεντάλοφο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η συγχωριανή μας και ενεργή αρθρογράφος της τοπικής εφημερίδας «Ο Πεντάλοφος», κ. Δώρα Καρούτα, συνέταξε ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα kozan.gr στο οποίο εξέφρασε τα αισθήματά της για τη σημερινή κοινωνία και υποστήριξε ένθερμα την έλευση των προσφυγόπουλων στον Πεντάλοφο. Στο άρθρο αυτό, όπως παραδειγματικά ανέλυσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου, δεν υπάρχουν αιχμές αλλά ούτε και ύβρις προς άλλα χωριά παρά μόνο εκτίθεται η προσωπική άποψη της αρθρογράφου.

Αντιθέτως, η κ. Τσικρέλη Τραϊανή , διαχειρίστρια της σελ. Νεάπολη εν οίδα ότι, ξεκίνησε ένα διαδικτυακό πόλεμο παραφράζοντας αρχικά τα λόγια του άρθρου και στη συνέχεια εξαπολύοντας κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο προς τη συγχωριανή μας αλλά και σε ολόκληρο το χωριό. Συγκεκριμένα, μίλησε για τα κονδύλια φιλοξενίας των προσφύγων κατηγορώντας άμεσα την τοπική κοινότητα Πενταλόφου για δόλια και φιλοχρήματη συμπεριφορά. Αναρωτήθηκε επίσης, δίχως να γνωρίζει ότι στο παρελθόν έγιναν κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, για ποιο λόγο δε φιλοξενούνται παιδιά με καταγωγή από την Ελλάδα, βγάζοντας εσφαλμένα το αδαές συμπέρασμα ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί. Ακόμα, σε κάποιο από τα πολλά σχόλιά της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στη Μαθητική Εστία θα φιλοξενηθούν κορίτσια αφήνοντας έτσι ένα χυδαίο υπονοούμενο ότι ακόμα και αυτό έχει κάποια κρυφή σκοπιμότητα.

Ζητάμε από την κ. Τσικρέλη, όπως ζήτησε και αυτή από την κ. Καρούτα, να ανακαλέσει άμεσα τα λεγόμενα της και όχι μόνο να διαγράφει τα σχόλια που δεν την ικανοποιούν από τη σελίδα της. Οι απειλές για μηνύσεις και αστυνομία ήταν η επιτομή του παραλογισμού στο παιχνίδι των εντυπώσεων που η ίδια έστησε. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα να καλλιεργεί κλίμα μίσους και τρομοκρατίας στους δημότες του Δήμου Βοΐου, διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες.
Ο Πεντάλοφος ήταν ανέκαθεν ένα πολυπολιτισμικό και φιλόξενο περιβάλλον για άτομα διαφορετικής εθνικής προελεύσεως και η συνύπαρξη με τους ντόπιους κατοίκους ήταν πάντοτε αρμονική. Η Μαθητική Εστία Πενταλόφου και το Καρούτειο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις, ένα από τα ελάχιστα διαπολιτισμικά σχολεία της χώρας, είναι πάντα ανοιχτά για παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Σ’ αυτά, παιδιά κατατρεγμένα βρήκαν ένα σπίτι και με προσπάθεια κατάφεραν να πετύχουν στη ζωή τους.

Για τα παραπάνω είμαστε και θα είμαστε υπερήφανοι και δε θα αφήσουμε κανέναν να μας προσβάλει και να μας δυσφημεί ανεξέλικτα στο διαδίκτυο. Την εξέλιξη που θα έχει η άφιξη των παιδιών αυτών στο χωριό θα το δείξει το άμεσο μέλλον και όχι οι Κασσάνδρες του διαδικτύου. Μέχρι τότε εμείς, πρώτα σα νέοι που αγαπάμε και παλεύουμε γι’ αυτόν τον τόπο και έπειτα σα Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου χαιρετίζουμε αυτήν την κίνηση του Δήμου, μια κίνηση που δίνει μια πνοή ζωντάνιας στο σχολείο και κατ’ επέκταση στο χωριό και ευχόμαστε στα προσφυγόπουλα καλώς να ορίσουν.

Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου

 11,235 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση