Έκπληξη η Δημοσκόπηση για τους Πρόσφυγες από το Τσοτύλι!!!

Αποτελέσματα Δημοσκόπησης για φιλοξενία προσφύγων

Στα πλαίσια της ανθρωπιστικής δράσης για τη φιλοξενία και τον υγιή τρόπο ένταξης προσφύγων που αναλαμβάνουν πολλές πόλεις – περιοχές της χώρας μας, ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου” διενήργησε στην ομάδα του μία άτυπη ηλεκτρονική δημοσκόπηση (στο διαδικτυακό μέσο, Facebook). Η σχετική δημοσκόπηση αναρτήθηκε στη σελίδα «Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου» στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 κι έμεινε ενεργή ως τις 06 Οκτωβρίου 2018. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων ήταν άνω των 18 ετών (εκτός ορισμένων μαθητών).

Τα ερευνητικά αποτελέσματα, μόνο χαρά και έκπληξη μπορούν να μας δώσουν, καθώς, στην ερώτηση «Θα θέλατε και το Τσοτύλι να δεχόταν στις υποδομές του πρόσφυγες και μετανάστες για την, αφενός ανθρωπιστική του βοήθεια κι αφετέρου, για την οικονομία του, σύμφωνα με το παράδειγμα του Πενταλόφου; Αν ΌΧΙ τότε γιατί; Σχολιάστε…» το ΝΑΙ συγκέντρωσε το 63%, ενώ το ΟΧΙ μόλις το πενιχρό ποσοστό του 37%, σε μία δημοσκόπηση 86 ψήφων.

Αυτό δείχνει πως, σε μία σελίδα με την πλειονότητα εξ’ αυτών να κατάγονται από το Τσοτύλι και να είναι νεαρής ηλικίας, αναδεικνύει πως, η περιοχή του Τσοτυλίου δεν είναι σχεδόν καθόλου ξενοφοβική, ενώ η τάση για βοήθεια και αλληλεγγύη διαφαίνεται μέρα με τη μέρα.

Γεγονός όμως αποτελεί πως, αυτοί που απάντησαν αρνητικά, ενώ στο ερώτημα τους ζητήθηκε να σχολιάσουν, δεν το έπραξε ουδείς, εκτός από μία εξαίρεση!!!

Ο Σύλλογός μας, θα προσπαθήσει να διενεργήσει μία κανονική δημοσκόπηση στην όμορφη περιοχή μας και με το κατάλληλο ποσοστό να ζητήσουμε μία ενδεχόμενη επαναλειτουργία της παλιάς Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας σε οικοτροφείο, με τα κατάλληλα μέσα και τη γνώση έμπειρων ανθρώπων για την ανασύστασή της. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και το κατάλληλο ήθος σας.

Εκ του Συλλόγου…

 

 25,343 total views,  1 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *